Привітання школярів з 1 вересня від Людмили Чуркіної, генерального директора БФ

Привітання школярів з 1 вересня від Людмили Чуркіної, генерального директора БФ "Жовто Блакитні Крила"

От новий навчальний рік і нагодився в українські школи. Коли я думаю про 1 вересня, то уява в голові малює усміхнених, але трохи стурбованих вчителів, кумедних першачків, поважних і спокійних старшокласників. Класи. Уроки. Шкільні перерви...

Значення школи важко переоцінити. Це не лише знання. Школа - це маленька модель суспільства, перші студії життєвого досвіду, дружби, невдач, перемог і пошуку себе.

На жаль, ми зараз перебуваємо в інших реаліях і багато наших школяриків, як і торік, навчатимуться вдома, за комп'ютерами. За час повномасштабного вторгнення росії в Україну 180 наших шкіл зруйновано вщент, понад 300 зазнало суттєвих руйнувань, а 1000 пошкоджено.

Однак, попри все, навчальний рік стартував. Діти будуть вчитись. Не зважаючи на тривоги та виклики.

Пріоритетом у своїй діяльності багато років тому наш фонд визначив допомогу саме школам і дитячим закладам, дітям та їхнім родинам. Ми опікувалися багатьма школами на Сході Україні. Вони наразі працюють лише в онлайн форматі. Тож ми мріємо їх усі охопити своєю увагою.

Наразі маємо честь, дякуючи партнерам та донорам, реалізовувати кілька потужних і соціально важливих проєктів, що спрямовані саме на підтримку шкіл, вчителів та учнів.

Ми віримо - найближчим часом неодмінно повернемо дітей за парти. Школи, гімназії та ліцеї матимуть сучасне обладнання і, звичайно, безпечні та зручні укриття. Інакше бути не може. Україна обов'язково переможе, а її безпеку, економічне зростання, творчий та науковий потенціал забезпечуватимуть саме наші діти. Допомогти їм стати справжнім майбутнім України - це і є наша місія!

Вітаю усіх з початком нового навчального року!