Відновлення Ірпінського Ліцею №3

Відновлення Ірпінського Ліцею №3

Після деокупації Ірпеня Благодійний Фонд "Жовто-Блакитні Крила" одним із перших відгукнувся на запити керівництва понівеченого міста про допомогу. Ми від початку планували зайти сюди серйозно і надовго. Вивчали потреби, шукали донорів, переконували партнерів.

Ірпінський ліцей №3 став для нас не просто проєктом. Одного разу ми зрозуміли, що одноразовою допомогою справі не зарадиш і тому підійшли системно до проблем цього зруйнованого російськими агресорами навчального закладу та району СМУ, який постраждав у місті, мабуть, найбільше. Ліцей, його вчителі, учні, батьки стали для нас не просто бенефіціарами – вони стали нашою родиною. Ми допомагали їм впродовж багатьох місяців – і продуктами харчування, і гігієнічними засобами, і теплими наборами та обігрівачами. Була і грошова допомога від наших партнерів, яка охопила близько 800 домогосподарств....

Коли мова зайшла про відбудову ліцею і UNICEF Ukraine погодився її фінансувати, ми теж не стояли осторонь. За останні три місяці наші партнери Міністерство закордонних справ Німеччини та німецькі неурядові організації terre des hommes та ChildFund Deutschland профінансували купівлю 300 парт, 600 стільців, меблів та оснащення класів, вчительських, їдальні. Наразі на кухні та в харчоблоці ліцею триває монтаж сучасного технологічного обладнання для забезпечення здорового харчування за стандартами НАССР. Це профінансувала німецька організація terre des hommes. Роботи тут ще багато, бо після монтажу буде тестування, потім - навчання персоналу.

На базі ліцею ми створили Центр розвитку дітей та вчителів - Генерація ЮА. Він працюватиме і далі – виконуватиме і гуманітарну, і соціальну, і освітню місію, гуртуватиме навколо себе дітей, молодь, активних людей.

В Ірпені "Жовто Блакитні Крила" надовго. І разом з усіма дуже тішились у суботу офіційному відкриттю оновленого ліцею. Із захопленням дивились, яким він став сучасним, раділи за директора Станіслав Федоров. Але і про роботу не забували – мали кілька корисних зустрічей, які, сподіваємось, допоможуть реалізувати нам ще багато необхідних і корисних для дітей та молоді Ірпеня проєктів.